Kirjat

Runot 1995-2017

 

Runo on kokemus, aistien, ajatusten ja tunteiden hybridi, sisäistä esipuhetta, harha ilman ahdistusta, ihmettelyä, verkko mielen ja kielen meressä, riippusilta unen ja toden välillä, polkuja hetkien, musiikin, unien ja mielikuvien metsässä. Ilman runoa elämä on pelkkiä tosiasioita ja tilastoja, budjetti, maanantaiaamuinen kehityskeskustelu, parisuhde ilman rakkautta, ystävyys ilman luottamusta, yö ilman unia, ei mitään.

 

Tämä teos sisältää Jukka Tervon julkaisemat runokirjat Zerkalo (1995), Ei koskaan, aina (1997), Kaksitoista sinistä kuuta (2007), Kurt Cobainilla oli masu kipeä (2008), Ämpärin räminä (2009) ja Heräämisiä suuren kellon sisällä (2013) sekä runon romaanista Mariaanien haudalla (2017).

Tuomirovasti Satu Saarinen teoksesta RUNOT 1995-2017

Saan kunnian olla avaamassa Jukka Tervon mielettömän hienon runokokoelman kirjailijan itsensä kanssa, teoksesta keskustellen.

Runot 1995-201 on kuuden runokirjan kokoelma, valveilla pitävä ja hiirenkorville hiplattava järkäle. Ei lentomatkusta kevyesti, mutta lennättää maailmoihin ja tunnelmiin, joissa itkettää ja naurattaa, hymyilyttää ja myhäilyttää. Liikuttava, koukuttava kirja, jossa koskettaa lämpimästi Jukan tarkkanäköinen huumori, ymmärrys elämään ja ilmiöihin sekä rakkaus musiikkiin, Ouluun, elämään, Sirpaan. Kiitos Jukka!

 

Moni asia tuli valmiiksi

jäämällä kesken.

 

Metso loksuaa kuusikossa
ja saunan kuistilla heiluu
koirasuden puhelias häntä.

 

Työt eivät tekemällä lopu
niin kuin ikävä

 

kävelemällä kohisevassa metsässä.

 

Ei ole internet-yhteyttä