Jukka Tervo

Musiikki-
terapeutti

Olen työskennellyt musiikkiterapeuttina 1970-luvun puolesta välistä saakka, siis aika kauan, niin kehitysvammahuollon (Tahkokankaan keskuslaitos, Oulu, 1975-1976; Rinnekodinkeskuslaitos, 1976, Espoo), kuin psykiatriankin alueella (Oulunsuun sairaala ent. Oulun Keskusmielisairaala, vuodesta 1977, sittemmin Oulun Yliopistollisen Keskussairaalan (OYS) psykiatrian klinikka. Työni nuorten kanssa alkoi oikeastaan jo aikaisemmin; olin jonkin aikaa kotikuntani nuorisosihteerin viransijaisena jo vuonna 1973 – siis 50 vuotta sitten!

1980 luvun olin luomassa ja kehittämässä psykoterapeuttista nuorisomusiikkiterapiaa OYKS:n nuorisopsykiatrisessa työryhmässä ja julkaissut aiheesta useita teoksia ja artikkeleita. Nykyisin työskentelen vapaana musiikkipsykoterapeuttina lasten, nuorten ja nuorten aikuisten  kanssa  sekä työnohjaajana nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten parissa. Pitkäjännitteinen työ on ollut mahdollista hyvässä yhteistyössä Kelan ja Oysin lääkinnällisen kuntoutuksen kanssa. Olen kuulunut oululaisen Psykoterapiasäätiö Monasterin nuoruusiänpsykoterapia-työryhmään jo yli 30 vuotta.

Laulaja & Lauluntekijä

Sävellän, sanoitan ja usein miten sovitankin oman musiikkini. Olen julkaissut kolme CD-levyä. Kappaleitani on julkaistu iTunes-, Deezer-, Google play-, Apple Music- ja Spotify- suoratoisto-sivuilla sekä YouTubessa. Teoston listoilla teoksiani on noin 30.

Jukka Tervo Band esitti sähköistä ja Acoustic Band pienimuotoisempaa akustista tuotantoani. Akustinen kitaraduo Tervo & Gauriloff kitaristi Leo Gauriloffin kanssa keikkaili ikuisuus sitten niin klubeissa kuin useilla suurilla kotimaisilla festivaaleilla.

Kirjailija

KETÄ RAKASTAMME KUN RAKASTAMME ELVISTÄ - artikkeleita nuoruusiän luovuudesta ja tuhoavuudesta

(2016) Artikkeleita

MARIAANIEN HAUDALLA

(2017) Romaani

RUNOT 1995-2017

(2019) Runokokoelma

ZERKALO

(1995) Runoja

EI KOSKAAN, AINA

(1997) Runoja

TERÄSKITARA - MUSIIKKITERAPIA NUORUUSIÄSSÄ

(2003) Tutkimus

KAKSITOISTA SINISTÄ KUUTA

(2007) Runoja

KURT COBAINILLA OLI MASU KIPEÄ

(2008) Runoja

ÄMPÄRIN RÄMINÄ

(2009) Runoja

KEVÄT RÄJÄHTI KÄSIIN - kertomuksia nuoruudesta

(2011) Lyhytproosaa

HERÄÄMISIÄ SUUREN KELLON SISÄLLÄ

(2013) Runoja

IFA

(2013) Romaani

Puhujana Jukka on ajatuksia herättävä ja suora, hän tuo kipeätkin asiat esille nuoruusiän kehityksestä toivon valossa. Työ kirjailijana ja muusikkona tuo myös syvyyttä luentojen toteutukseen. Luentoja on kuvattu vuorovaikutteisiksi ja niiden sisältö kumpuaa käytännön työstä nuorten kanssa.

– Speakersforum

Luennoija

Jukka on opettanut lasten ja nuorten musiikkiterapiaan, luovuuteen, nuorisokulttuuriin, nuoruusiän kehitykseen, hoitoon ja kuntoutukseen liittyviä asioita useissa sairaaloissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa ja sekä pitänyt luentoja samoista aiheista vuosien ajan eri puolilla Suomea mm. useissa psykoterapian koulutusyhteisöissä ja tullut hyväksytyksi pitämään esityksiä mm. Suomen, Pohjoismaisen, Euroopan ja mm. Maailman Musiikkiterapia Kongresseissa (10th Music Therapy World Congress) Oxfordissa.

Ei ole internet-yhteyttä