Kirjat

Martti Suosalo lukee kappaleen Nii ku elokuvissa kirjasta Kevät räjähti käsiin (2011)

Kevät Räjähti Käsiin –

kirjoituksia nuoruudesta

Mäntykustannus 2011

”Tunnevoimaista lyhytproosaa kriiseistä, konflikteista, taivaista, helveteistä, kivusta ja lohdusta, toivosta ja toivottomuudesta, löytämisestä ja kadottamisesta.

”Tervon siirtyminen novellistiikan pariin ei ole yllätys. Monet hänen proosarunoistaan ovat upeita runonovelleja. (…) Tervon kuvat räjäyttävät tajunnan runon lopusta käsin. Runon merkitys avautuu jaa kytkös kaikkien yhteiseen arkikokemukseen paljastuu. Loppusäkeitä voisi verrata Gordonin solmuun. Köysi kyllä katkeaa miekan heilautuksella, mutta psyyken solmu pysyy ja kiristyy. (…) Tervo on napakoiden loppukaneettien mestari. (…)  Toivotaan ettei Tervon teos jää vain pohjoisen kirjallisuuden merkkipaaluksi vaan saa ansaitsemaansa valtakunnallista huomiota”.

Kriitikko Olavi Jama kirjasta KEVÄT RÄJÄHTI KÄSIIN (2011) Kalevassa 14.2.2011.

 ”Ahkera moniosaaja Jukka Tervo on löytänyt oikean sävelen. Kevät räjähti käsiin pursuaa rentoa osuvaa lausetta ja porautuvaa ihmiskuvaa.(…) Jukka Tervo on lähtenyt etsimään nuoruuden sydänääniä ja kirjailijan rehevä proosa kertoo että stetoskooppi on ollut oikealla  kohdalla”.

Kriitikko Jarkko Lauri kirjasta KEVÄT RÄJÄHTI KÄSIIN Kaltiossa 1/2011

Ei ole internet-yhteyttä