Laulaja/lauluntekijä

 

Olen vuosien ajan esittänyt omaa musiikkiani niin yksin kuin eri yhtyeiden kanssa kaikkialla Suomessa. Jukka Tervo Band esitti sähköistä ja Acoustic Band pienimuotoisempaa akustista tuo-tantoani. Akustinen kitaraduo Tervo & Gauriloff (kitaristina Leo Gauriloff) keikkaili vuosia sitten niin klubeissa kuin useilla suurilla kotimaisilla festivaaleilla. Olen esiintynyt mm. Kainuun Sana ja Sävel -festivaaleilla, sekä useita kertoja mm. Seinäjoen Provinssirockissa ja Kuusrockissa Oulussa.

                                                                       

 

                                                              

Soololevyni ”Mies katsoo ikkunasta” julkaistiin vuonna 1995 (Raksila Records). Tässä akustisessa levyssäni tiluttaa toista kitaraa bluesmuusikko Jonne Kulluvaara mm. J Leino & Blues Guys -yhtyeestä sekä yhteistyöstään mm. Jimmy Lawsonin, Juha Kartanon ja Pepe Ahlqvistin tunnettu pelimanni.Teatterityöni alkoi jo aikaa sitten Oulun Ylioppilasteatterista (1978) ja jatkui näytelmän TAIVAS ON TAKKI(1980) Oulun Nuorisoteatterissa (kirj. Anna Leena Härkönen) kautta Oulun Kaupunginteatteriin. Siellä näytelmät ”Yökkö”- (1982, ohj. Timo Ojala) ja ”Mirta ja haukka” (1988, ohj. Ellika Lindén) olivat säveltämiäni, soittamiani ja johtamiani.


1980-luvulla touhuttiin aika isollakin kokoonpanolla. Mukana olivat mm. Olli Tuomainen, fonit, Tane Räsänen, rummut, Kari Räty, basso, Juuso Kiviniemi, kitarat ja olipa Rauhalan keikalla koskettimissa Artsi Piispanenkin. Aina kannattaa hakeutua itseään parempien soittajien pariin.


Keväällä 1990 esitettiin monitaiteellinen vapaa produktio “Harmaa kerros” Oulun Taidemuseossa Madetoja viikolla. Sen ohjasi silloinen Oulun Kaupunginteatterin johtaja Jussi Helminen. Mukana oli Pirjo Yli-Maulan tanssijoita, Ilpo Okkosen multivisio, muusikoita (Kari Räty, Olli Tuomainen & Tane Räsänen) ja Jussi Helmisen runoutta.


Olen säveltänyt musiikkia mm. muutamiin tv-elokuviin kuten “Nämä kuvat” ja” Kurki josta ei tullut lintua”, jotka ohjasi Pauli Huotari /Yle. Kurki-elokuvasta olen erityisen ylpeä myös siksi, että sitä on esitetty televisiossa joka puolella maailmaa 21 maassa. Myös valokuvaaja, multivisiotaiteilija Ilpo Okkosen multivisioista osa kantaa musiikkiani, kuten esim. ensimmäinen versio Oulu-multivisiosta Oulun kaupun-gintalolla. Hänen ohjaamansa ja säveltämäni lyhytelokuva “Ihminen ja Meri” voitti kultamitalin Odessan kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla 1977. Tästä aika alkeellisesta, mutta vilpittömästä työstä syntyi innostus kokeilla kuvan ja liikkuvan kuvan yhteistä maailmaa.


Omien biisien ja tekstien lisäksi olen tehnyt yhteistyötä mm. kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkösen  kanssa. Esitimme sekä hänen että omiin teksteihini perustuvia lauluja mm. Kuusrockissa ja “Pohjois-Pohjanmaa puhaltaa Helsinkiin” -tapahtuman yhteydessä kesäkuussa 1990.


TV 1:n Lasten ja nuorten toimituksen ohjelmassa “Yykaakoo” (toim. Risto Vuorensola) esitin kahdeksan lauluani keväällä 1990. Sävelsin tunnusmusiikin myös ohjelmaan ”Kako Oy” vuonna 1991, jossa musiikkiani oli kuultavissa laajemminkin.


Olen tehnyt myös lastenmusiikkia ja esiintynyt sen parissa mm. Liisa Lääverin kanssa. Taikuri Simo Aallon kanssa esitimme “Simo Shamaani”-nimistä musiikillista taikashow'ta lapsille. Se sai ensiesityksensä Kainuun Jazzkeväässä 1989. Parhaillaan äänitetään jatkoa neljän biisin levylle ”Valosormus”(2006). Valmista tulee hitaasti mutta varmasti.


 
Tässä Jonne-poika on soitto-opissa mutta osat vaihtuivat aika äkkiä.
Alla Cream, eiku Emerson, Lake & Palmer, eiku Jouko, Jukka & Raimo. 
 
          
Jonnen profiili häämöttää lavan edessä oikealla kun olen eka keikalla akustisen Landolan kanssa joskus 1973-74.
. Mika Jankon kanssa Kajaanissa. Mika oli pikku-poikabändin ylivoimaisesti paras soittaja.

Leon kanssa valloitettiin Kii.., eiku Ruotsi, tai ainakin ne puhui ruotsia. Laulettiin suomeksi mutta tykkäsivät silti.


Leon kanssa Provinssirokissa 1980 kun kaikki oli vielä pientä, esiintyjät ainakin.

Jukka Kampman, Timo Hautamäki ja mä Oulun taidemuseossa.

 
Aussi Allan Russackin kanssa treenataan Kuusrockiin.Jukka Tervo Band Pohjois-Suomen Elävän Musiikin Yhdistyksen PELMU:n keilalla Hupisaaren kesäteatterilla 1979.

Jukka Tervo; laulu, kitara

Timo Hautamäki; kitara

Kauko Ollila; rummut

Jaakko Isoherranen; koskettimet

Jukka Kampman; basso

Yökkö-bändi; valkonaamainen kitaristi on Jarmo Jukuri, takana basisti Tero Siitonen, lentävä kitaristi olen minä ja ihmisiä pelottelee edessä Mirri (Anna-Leena Härkönen).  Kuva Ilpo Okkonen.

Seppo Junttila ja Anna-Leena Härkönen Taivas on takki -näytelmässä

Jussi, Pirjo, Ilpo, Telle ja mä.

kuva heikki sarviaho

Simo Shamaani ja joku Pancho. Valkonen viiva kuvassa ei ole Simon taikatemppu vaan naarmu vai onko? Kuva Markus Aalto.

Kurki josta ei tullut lintua (1981/Pauli Huotari/ Yle/ Oulu)

KUUSROCK 1978

Mirri ja mie Kuusrockissa

alla

Jukka Kampman, basso, Jari Puhakka, oboe, minä, Guild

ja Timo Hautamäki, Gibson